Masseuskamp

 

Het miniatuurpaard is de laatste jaren erg populair. Ze hebben P032069dezelfde eigenschappen als een “normaal” paard, maar hebben minder ruimte en voer nodig en zijn daardoor in onderhoud duidelijk goedkoper.
Een nadeel is misschien, dat men er niet op kan rijden tenzij het hele jonge kinderen betreft.
Men kan ze wel als rijtuigpaard gebruiken. Hier wordt ook steeds vaker gebruik van gemaakt.Het miniatuurpaard heeft een maximale schofthoogte van 86 cm. Het streven is een paardje te fokken als een rijpaard en/of Arabier in miniatuuruitvoering.
Dit vereist een mooiMystic-Anniek hoofd en een exterieur met veel adel. Ook de fijnheid en uitstraling zijn belangrijke kenmerken van het ideale miniatuurpaard. 


 

 
 

NMPRS
Voor het minipaarden stamboek in Nederland (NMPRS) staat hiernaast een link.

Het NMPRS registreert naast het Europese ook het Amerikaanse Miniatuurpaard. In Nederland worden verreweg de meeste Amerikaanse Minniatuurpaarden bij het NMPRS geregistreerd.

Olympia-Anniek groot

 

De International Club for American Miniature Horses ICAMH heeft als doel de bekendheid te bevorderen van Miniatuurpaarden, door het organiseren van shows, evenementen, competities, clinics en educatieve seminars over heel Europa. 

Andere stallen kunt u vinden op pagina: Minipaarden-Startkabel